NYHETEN Solis Kompakttraktorer.

Garden and Park Engineering februari 2018 (översätter från nederländska)

Ögat vill också ha något; den visdomen sätter klart Solis i praktiken. Jämfört med den gamla 26, ser det nya bra ut. Med fyra LED-strålkastare ser han modern ut i världen. Det är också möjligt, eftersom hans teknik är främst västerländsk, med komponenter från Bosch, Rexroth och Carraro. Överföringen av den senare är på de större typerna. 26 har en burk från Solis själv. Med poker kan du, efter lite träning, byta utan problem, men antalet val (sex fram och två bakåt) är begränsat. Ivo Ditewig från Solis Nederland i Schipluiden (ZH) vet det. Det är inga problem för transport och stationärt arbete via kraftöverföringsaxeln. Den kan klämma fast vid grooming och tilling, även om kraftuttaget inte är oberoende. De 26 med hydrostatisk och självständig kraftuttag (som kommer denna sommar) passar då bättre. Den nuvarande mekaniska behållaren går från 1,5 till 17,0 km / h. Vår version hade på bakaxeln 33x15.5-16.5 däck från BKT med en gräsmatta. De ger en tillägg på 595 euro. 8.3-20 däck med kammar är monterade som standard.

Kompakt och smidig

Med sin 139 cm bredd på gräsdäck (106 cm standard) är Solis tillräckligt kompakt. Med en vridcirkel på 6,40 meter över framhjulen är han också tillräckligt manövrerbar. Den cirkeln aktiveras med framhjulsdriften 7,15 meter. Det är också litet. Styrningen är minst lika trevlig: det kostar knappast någon kraft. Med motorn vid tomgång vrider du hjulet med lillfingret. Detta är lämpligt om 26 används med en frontlastare. Den är tillgänglig från Cochet och kosta euro inklusive jordbehållaren. Det ej justerbara ratten medurs kräver mer än tre varv och till vänster mer än fyra. Det är resultatet av en styrcylinder; Det ger också en liten skillnad i ansträngning mellan vänster och höger. Du styr differentialspärren med högen på den högra foten. Låset kommer inte ut till anslutningen. Detta är också fallet med framhjulsdrift. Du måste veta det och ibland måste du vända något. När differentialspärren hjälper till att motverka. Utan detta lås kan vridkretsen reduceras ytterligare med styrbromsen. Pedalens (dis) koppling är lätt att göra och en stor sko passar på den enkla pedalen. Med gaspedalen är vinkeln som gör rätt knä ganska skarp. Lyckligtvis finns det också en robust handgas precis under hjulet. Den trecylindriga 1,3 liter Mitsubishi kör stationärt 900 varv per minut och vibrerar sedan något. Du kan också se det i spegeln. Från 1.700 rpm kör han som en sol och har då inga problem att få 1,115 kg av vår Solis smidigt. Full throttle gör motorn 3 100 varv / minut. Den maximala effekten på 24 hk är en bråkdel nedan. Runt 2600 rpm, 540 och 1000 på kraftuttagsaxeln. Du kan också välja 540 och 540E. Spegeln har en praktisk plats på motorhuvens vänstra sida. Bränsletanken är låsbar och tanken har en kapacitet på 29 liter.

Körkomfort

Med en traktor med styva diagonala däck, utan hytt och utan främre axel, är det lite komiskt att prata om körkomfort. Det kommer med Solis bara från det mekaniskt upphängda stolen, men det är inte så mycket. För det är den vertikala stroken på den lilla sidan. De andra justeringsmöjligheterna är också begränsade. Det är vad du förväntar dig av en traktor i den här klassen: lite spartansk. Att du sitter ute är bra på varma och torra dagar, men mindre framgångsrik när det är kallt och vått. För dessa situationer kan Solis levereras med en stuga till en extra kostnad på euro. Det låter bättre på papper än vad det är i praktiken, för att du stör dig av ett litet boende när du kommer på och av, i sikte och i kontakt med omvärlden. Och det är just på den sista punkten att en ostoppbar traktor visar sin starkaste sida. Också Solis. Du kan lätt komma dit via ett steg på 35 cm. Steget är bäst med benet över ratten. Det finns ett praktiskt handtag på båda stänkskydd. Vid steget måste du noga tänka på tändningen med foten som går över tunneln. Den sticker ut framträdande från konsolen i mitten av hjulet. Du av misstag säljer honom en trappa. Rotationsratten för belysningen ligger också på den platsen, men sträcker sig inte så långt som möjligt. Under det här huvudet är hävarmen för indikatorn. Du kommer inte hitta det där spontant. Du kan också söka efter oljepipens oljepinne.

Lättillgängligt

Hävarmen för hydrauliken stiger till vänster om sätet och är lätt att använda. Den dubbelverkande ventilen ingår i kampanjpriset på euro. Båda snabbkopplingar är lättillgängliga till vänster bakom sätet. Oljepumpens utbyte är 15 liter per minut. Lyftkraften på 600 kg i kulorna är tillräcklig för en traktor så här. Båda lyftstängerna är justerbara. Hävarmen, som endast har positionskontroll, är placerad på höger fender. Stroppen (med stopkamera) är stor, men det stör inte. Handbromsen ligger på vänster spärrskydd. Motorn är lätt att öppna och ger riklig tillgång till den trecylindriga Mitsubishi. En solid massomkopplare är centralt belägen på framsidan. Okej. Batteriet och luftfiltret är också lätta att nå. Detsamma gäller för motorolja och bränslefilter. På höger fender är en liten verktygslåda, som innehåller två män för hydraulikens snabbkopplingar. Neat.

Säkerhetsfältet

Åtgärden Priset på förutom en enda dubbelverkande ventil innefattar även nedfällbara säkerhetsfästet med blinkande ljus, och vidare alla den teknik som beskrivs i denna historia. Importören kostar euro extra för gräsmattorna. Så med euro, som testat, kommer Solis 26 till euro per kW, eller euro per hästkrafter. Så du får mycket pengar för Solis på Solis. I denna 26 gäller den smidiga överföringen och den icke-svängbara kraftuttaget som begränsningar. Dessa flaskhalsar är borta med den hydrostatiska versionen som kommer denna sommar. Så det kan vara värt att vänta på det.